Mijn naam is Ruard Janssen. Ik zit in het midden.
Rechts vooraan zit Frits en links zit Martin,
twee vismaten met wie ik het meeste optrek .
Deze foto is genomen toen we met zijn drieën
naar de Kallenbach in Duitsland waren.

Ik ben in 1949 geboren en ik vis al vanaf mijn jeugd. Ik kan me nog redelijk goed herinneren dat ik geschiedenis moest leren
en dat ik het leerboek van school mee naar huis mocht nemen. Ik zat toen in de zesde klas (nu groep 8).
Mijn broer en ik zouden gaan vissen. Het was prachtig weer, maar de volgende dag had ik dat geschiedenis proefwerk.
Geschiedenis leren en vissen ging volgens mij heel goed samen. Toevallig kwam mijn meester (de hoofdmeester van de
school) langs. Hij was behoorlijk boos: “Hoe haalde ik het in mijn hoofd om dat dure schoolboek zomaar mee te vissen te nemen.”
Met vliegvissen ben ik begonnen in 1978, ook samen met mijn broer. We kregen wat werplessen van Henk Peeters en werden daarna doorgestuurd naar de castingclub van Amsterdam. Het meeste werpen heb ik mezelf geleerd en later heb ik bijgeleerd van leden van de club.
Met name dubbelstrippen. Ik ben vanaf 1982 lid van De Poldervlieg. Ik heb mede aan de wieg gestaan van deze gezellige vliegvisvereniging.
De club is ontstaan op initiatief van Chris Sijm, een hengelsportwinkelier in Alkmaar. Zij is nog steeds erelid van onze vereniging.
Voor de vereniging heb ik een aantal bestuurstaken mogen invullen en nu ben ik nog hoofdredacteur van ons blad: De Poldernimf.
Regelmatig verschijnen er artikelen die in de nimf, zoals wij ons blad kortweg noemen, hebben gestaan, op de website van de Poldervlieg:
Deze site zal gaan over alles wat ik van belang vind om erop te zetten maar het zal voornamelijk over vissen gaan.
Een gedeelte zal ik volmaken met spiders, maar ook het in de winter vliegvissen op voorn heeft mijn niet geringe belangstelling.
Als we weer eens een visreis doen zal ik daar zeker melding van maken.

Ruard Janssen