De Fosfo and Ginger stap voor stap:
Zet een haak Sprite Perfect International #12 in de vice, verhit het oog en buig het met een tangetje recht. Schuif een goudkraal 2mm op de haak en zet de binddraad
(Uni geel 0/8) op.
Bind een sliertje Crystal Flashabou (dit materiaal is fosforescerend) in en ga met de binddraad naar de haakbocht.
Dub de dubbing (50% opossum donker en 50% olive hazenhaar) om het sliertje Crystal Flashabou. Zorg ervoor dat er bij de haak 1 á 1½  cm kaal blijft, dit wordt straks het lichtgevende tagje.
Dubbel de Crystal Flashabou en bind af bij de haaksteel zodat je een lus krijgt met de dubbing in de loop. Breng je binddraad naar de kop.
Draai de loop in elkaar tot je een soort touwtje krijgt van dubbing en Crystal Flashabou.
Draai het dubbing "touwtje" om de haaksteel, zorg voor het lichtgevende kontje en maak ook een thorax (een verdikking) vlak achter het goudkopje, laat vlak achter de goudkraal een halve mm open, daar valt straks de hackle mooier in. Kam met een stukje klittenband de dubbing enigszins uit.
Prepareer en hackle van een henneskin. Ik heb de hackle gebruikt van een Metz saddle brown and ginger. Alle fluf aan de onderkant is eraf. Ik heb de hackle ook gehalveerd: kijk tegen de achterkant van de hackle aan en haal dan de rechterkant van de hacklefibers weg. Bovenop blijft een driehoekig vlaggetje staan en de linkerkant veeg je naar onderen.
Bind de hackle in op het punt waar het driehoekige vlaggetje begint. Drie slagjes met het binddraad, vouw het vlaggetje naar achteren richting haakbocht en maak nog twee slagjes over de hackle-stam. Knip het vlaggetje weg.
Het eindresultaat